Nemere_1140x500

Egészen megfiatalodtunk!

Beindult az élet, a januári csendesebb időszak után megvolt az első komolyabb közös rendezvényünk Lellén, és a pince csapatához is új, fiatal munkatársak csatlakoztak.

Pozitívan indult az év, hiszen várakozáson felül jól sikerült a Lellei Gasztrofarsang. Már látszik, szép lassan tudatosul mindenkiben, hogy az összefogás nem az azonnali profitról szól, ebben az esetben hosszabb távon kell gondolkodni. Közös az ötlet, közös a szervezés, így mindenki a sajátjának érzi a rendezvényt, és kiveszi a részét a munkából is. A Gasztrofarsang azért is volt ilyen sikeres, mert a tizenkét helyi borászat mellett még öt étterem, két cukrászat és egy kávézó jött el a rendezvényre. Ők is nyitva tartanak egész évben, és elkötelezettek a minőségi vendéglátás mellett.

Fontos feladatunk tudatosítani mindenkiben, hogy a Balaton nem csak a nyári szezonban van nyitva. Azt is el kell fogadnunk, hogy a vendégek akkor jönnek, ha programokat nyújtunk nekik, vagy ehhez adunk tippeket. A legegyszerűbb talán, ha húz az ember egy kényelmes cipőt, és átballag Lelléről a 80-100 éves platánfák alatt Boglárra. Ott megpihenhet egy kávéra a kikötőben, de akár tovább lehet sétálni a parton, az északi oldal tanúhegyeiben gyönyörködve. Téli időszakban – amikor nem lehet vízre szállni – minden vasárnap lesétáljuk ezt az útvonalat Beával.

Közben a szőlőben jól haladtunk a metszéssel, a héten néztük át a munkákat, és úgy látjuk, hogy március közepére be tudjuk fejezni, kizárólag a saját csapatunk erejéből. Ráadásul február elejétől apu mellett tanul egy fiatal kolléga, aki szőlészként erősíti a pincészetet. Szimpatikus az a kutatómunka, amit a keszthelyi egyetemen végzett, eddig is nagyra tartottam az ottani oktatást, most már a gyakorlatban is látom a hasznát. Úgy tűnik, jól beilleszkedett, mert a harmadik napon apu már elhívta keszeget enni. Most van a téli keszeg szezonja, szóval lesz mit pucolniuk!

Az irodai adminisztráció területén is erősítettünk: Zsiga lánya, Dana lépett be hozzánk, sok feladatot átvéve. A Budapesti Gazdasági Egyetemen végzett, édesapjától mindig a kereskedelemmel kapcsolatos munkákat látta, ezért orientálódott arra, ráadásul a vidék és a borászatunk a szíve csücske. Ilyen motivált munkaerőt nehéz találni! Sokrétű a munkája, a napi ügyintézés mellett a partnerekkel és a kereskedőkkel is tartja majd a kapcsolatot, rendezvényeken népszerűsíti a Bujdosót. Vele már a harmadik generáció képviselteti magát a pincészetnél, tovább fiatalítva a csapatunkat.

Az idei télen olyan volt az időjárás, hogy jutott idő az ültetvényeink közvetlen környezetét is rendbe tenni. Utakat tisztítottunk, fákat metszettünk, hogy az erdő ne árnyékolja a szélső sorokat sem. A pincében megtörtént a 2015-ös vörösek szelekciója, házasítottuk őket, most a márciusi palackozásra várnak, majd még minimum hat hónapig a palackban fektetve pihennek a piacra kerülés előtt.

Bujdosó Feri


Megosztás:

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.