A tavasz számos megújulást hozott a Bujdosó Pincészetnél

A dél-balatoni Bujdosó Pincészet termékpalettája az elmúlt hetekben tovább bővült, ráadásul új dizájnt és több boruk esetében csavarzáras palackozásra állnak át.

A borfogyasztási szokások átalakulása és a borstílusok gyümölcsösség felé történt eltolódása – ami a Dél-Balatonra egyébként is jellemző – egyaránt indokolták azt a döntést, miszerint a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet 2016 tavaszától csavarzáras palackozást vezessen be több bora esetében.

„A csavarzáras kupakokra elsősorban gyakorlati okokból térünk át. A csavarzár megőrzi a borok frissességét adó szénsavtartalmat és a bor oxidációja ellen tökéletes védelmet nyújt, hiszen légmentesen, biztonságosan védi a bort. Emellett a nyári fesztiválszezonban  gyorsabban szolgáljuk ki vendégeinket és a gasztronómia számára is előnyösebb ez a megoldás, hiszen a nyitott palackok tárolására is megoldást kínál” – indokolta a váltást Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borásza.

A pincészet életében több fontos lépés is történt idén. A buborékos borok új küllemmel jelennek meg. Az eddig Frisseccoként ismert gyöngyözőbor, amely Irsai Olivér-sauvignon blanc-sárgamuskotály szőlőből, a legkíméletesebb pezsgő alapbor technológiával készült, ezentúl megújult külsővel és „Zöld” márkanéven kapható majd. „Testvérét”, a pinot noir és cabernet sauvignon egybeszüreteléséből született Roseccót „Kék” névre keresztelték.

Az új külső és márkanév mellett Bujdosóék buborékos borainak termékpalettája tovább bővült: Bordó néven kínálják új, vörös habzóborukat, amely egy igazi bordeaux-i cuvée, azaz cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasításából jött létre. Intenzív illatát a buborékok még inkább felerősítik, ezzel együtt a vörös bogyós gyümölcsök zamatát hangsúlyozzák. A Bordó ötlete egy, a Pannónia 70-es cirkáló csapatával már évek óta rendszeresített, borvidékekkel ismerkedő túrán született, az ihletet egy olasz vörös Lambrusco adta.

A háromtagú borcsalád: a Kék, a Zöld és a Bordó március végétől többek között a Veritas borkínálatában, a Bujdosó vinotékákban, fesztiválokon, valamint a Bujdosó webshopban is kapható lesz.

Bujdosó Ferenc a pincészete honlapján található saját blogbejegyzéseiben (http://www.bujdoso.com/kategoria/blog/) hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról.

olasz út

Kék és Zöld

Bujdoso_Ferenc_a_birtokon


Megosztás: